2 ADIMDA DALGIÇ OLMAK

 

Su altı sizi cezbediyorsa ve dalgıç olmak istiyorsanız size gerekenler nelerdir? Sizin için hazırlanmış olan bu iki adımdan oluşan dalgıçlığa giden yolu izleyin…

  1. Adım: SAĞLIK

Dalgıçlık konusunda eğitim almaya başlamadan önce sağlığınızın bu mesleğe elverişli olup olmadığını netleştirmeniz gerekmektedir. Akciğer ve eklem grafikleri, işitme testi, tam kan sayımı, tam idrar tetkiki ve rutin biyokimya, kontrol edilmesi gereken fiziksel gereksinimlerdir. Psikolojik olarak ise kişinin kendine şu soruları yöneltmesi gerekir:

Kriz anlarına etkili ve hızlı bir şekilde müdahale edebilir miyim?

Soğukkanlı mıyım?

Cesaretli miyim?

Gerekli fiziksel yeterliliğe sahip miyim?

Su korkusuna sahip miyim?

Detaycı ve dikkatli miyim?

Yüksek sorumluluk bilincine sahip miyim?

Fiziksel ve psikolojik sağlığınızın bu meslek için uygun olduğuna emin olduktan sonra 2. adıma geçebilirsiniz. haber resmi- dalgıçlık 3

  1. Adım: EĞİTİM

Dalgıçlık konusunda geçerli sertifika CMAS ve Türkiye Su Altı Federasyonu tarafından sağlanmaktadır. CMAS, 1 yıldız dalış eğitimidir. Bu eğitimi alacağınız kursun federasyon onaylı olması gerekir. Amatör dalgıçlar, sıfırdan başlayanlar ilk olarak bu eğitimi alır ve hem teorik hem de pratikte kendini hazırlar. 1-2 hafta süren eğitimlerde kişi, 5 dalış deneyimi yaşar ve su altı iletişimi gibi temel bilgileri öğrenir.5 dalışta başarı göstermiş kişiler 3 yıldızlı dalışçılar ile dalış yapma fırsatın yakalayıp işin biraz daha profesyonel kısımlarını kavrayabilir.

İlk yıldız eğitimini tamamladıktan sonra kişi ikinci yıldız eğitimi ile 30 metreye kadar, 3 yıldız eğitimleri ile de 42 metreye kadar dalabilmeyi öğrenir.

TSSF( Türkiye Su Altı Federasyonu) kuruluşunun verdiği eğitimler ile dalış eğitmeni de olunabilir. Dalış eğiticiliğinde de 1, 2 ve 3 yıldız sistemi bulunur. TSSF eğitimleri ile uzman dalgıç ünvanı da alabilme seçeneğiniz mevcuttur.

Tüm bunların sonucunda dalgıçlık için gerekli fiziksel yeterliliğe sahip, dalış ekipmanları kullanımı ve su altında davranış konusunda tecrübeli ve dalış tekniğini en doğru şekilde gerçekleştiren bir dalgıç olabilirsiniz.

Şimdiden sizi tebrik ederiz balık adamlar…

GÖKDENİZ PAPAĞAN

Diğer Makaleler

İlginizi Çekebilir