Ad image

Yelkenlere ve Kışlamaya Birkaç Tüyo!

 

Kış geldi, yelkenleri kışlamak lazım. Peki, bu nasıl yapılır? Nelere dikkat etmek gerekir? Boyes Yelken’den Selda Tural Algon, sorularımızı yanıtladı.

Yelken yıkamasında nelere  dikkat etmek gerekir?

Yelken yıkamasını iki farklı şekilde ele alabiliriz; seyir sonrası ıslanan bölgeleri duru su ile yıkamak ve kurutmak, uzun süre kullanılmayacağı veya senede en az bir kere yıkama yapmak.

Bu süreç içinde de kontrol ve gerekli ise bakımlarının yapılması, hem yelkenlerin durumu hakkında bilgi sahibi olunmasına ve gerekli müdahalenin önceden yapılarak sorunların minimize edilmesi sağlanabilir.

Yelken kumaşları üzerlerinde özel bir apreye sahiptir bu sebeple kostik içeren ürünler asla kullanılmamalıdır. Biz bu iş için özel yelken deterjanı kullanıyoruz. Yıkama işleminden sonra mutlaka iyice durulama ve kurutma şarttır. Tabi bu bilgiler genel bilgilerdir, kumaşların özelliklerine göre de yıkama şekli değişiklik gösterebilir.

Yelkeni sararken nelere dikkat etmek gerekir? 

Kırışık sarılmamasına dikkat etmek gerekir.

Ana yelkeni bumbada katlama nasıl yapılır?

Mandarı boşlarken slider ve arabaların aralarını sancak ve iskele şeklinde katlamak daha dengeli katlamaya sebep olur. Güngörmezden de çektirdiğinizde katlar yerine oturacaktır.

Bir Eliniz Yelkende Olsun

Her zaman tekne sahibi veya kaptanın eli yelkenlerin üzerinde olmalıdır. Düzenli bakım yapılan yelkenlerin ömürlerinin uzadığı,  seyir sırasında yelken ile ilgili karşılaşılabilecek sorunların minimilize edildiğini hatırlatalım.

YACHTLIFE&TRAVEL

Yorum yap